NordNews
Avem ce spune

A fost lansată prima platformă în Realitate Virtuală de susținere și promovare a artiștilor din Republica Moldova și România

Prima platformă în Realitate Virtuală de susținere și promovare a artiștilor din Republica Moldova și România, Theopen-art.com a fost lansată cu succes. Artiștii au acum posibilitatea să expună într-o galerie virtuală în contextul izolării impuse de pandemia COVID-19. Galeria VR are o suprafață de 300 mp virtuali, distribuiți în 5 spații expoziționale, care pot găzdui expoziții mai mari și mai mici de pictură, sculptură, fotografie, multimedia. Spațiul a fost creat în colaborare cu echipa VRTIM, condusă de cunoscutul artist rus Dmitry Vrubel, alături de Victoria Timofeeva și Artemiy Vrubel.

Platforma oferă artiștilor posibilitatea să expună într-o galerie edificată în Realitate virtuală (VR), un spațiu inovativ de promovare a creației artistice. Galeria virtuală vine să compenseze lipsa spațiilor independente de expoziții în Republica Moldova și să completeze lista galeriilor de artă contemporană din România. Totodată, fiind concepută în context de izolare, impus de pandemia COVID-19, platforma va putea găzdui un număr important de expoziții a artiștilor și curatorilor, prin colaborare cu organizațiile Arbor. Astfel, Theopen-art.com va oferi o alternativă reală de promovare adaptată exclusiv mediului online, iar expozițiile de artă prezentate vor putea fi urmărite de un public cât mai larg.

Theopen-art.com își deschide ușile virtuale cu expoziția de artă contemporană INSIDE de Diana Tudose. Artista Diana Tudose (n. 1988), originară din Republica Moldova, activează în București, unde și-a finalizat studiile la Universitatea de Arte București, secția Pictură. Deținătoarea Marelui Premiu al Bienalei Internaționale de Pictură de la Chișinău 2011, artista cercetează relația dintre lăuntrul ființei umane și lumea exterioară. În lucrările ei există o relație firească între elemente (animal, cosmos, om), liantul dintre ele fiind simplitatea și naturalețea prin care artista le transpune pe pânză.

Vizitatorii platformei vor putea accesa pe parcurs și alte expoziții temporare de artă ale artiștilor contemporani, dar și expoziții tematice, organizate în parteneriat cu muzeele din Republica Moldova și România.

Realizarea platformei Theopen-art.com a fost susținută de Biroul de cooperare al Elveției în Republica Moldova și de organizațiile neguvernamentale Arbor Institute for Culture (Republica Moldova) și Asociația pentru cultură și arte Arbor (România), prin Victoria Nagy Vajda.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata