NordNews
Avem ce spune

„A fost organizat de gruparea Morari, cu banii lui Plahotniuc și s-a realizat cu mâinile Maiei Sandu” – Usatîi, despre cazul Stoianoglo

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi declară că reținerea lui Alexandr Stoianoglo a fost „organizată de gruparea lui Viorel Morari, implicați banii lui Plahotniuc și totul făcut cu mâinile Maiei Sandu”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la JurnalTV.

„Omul trebuie să stea la pușcărie pentru ce a făcut, nu pentru ce vrea societate sau unele partide politice. Și această operațiune care a întârziat cu o săptămână, deci totul a fost pus la cale cu o săptămână mai înainte decât s-a întamplat.

Cel mai grav este că această operațiune este realizată de Viorel Morari. Eu niciodată nu am tăcut dacă aveam o informație că cineva a pus mâna pe vreun „kuliok”. Această informație despre Stoianoglo eu nu am avut-o și nici nu am și eu când am văzut ce se întâmplă cu domnul Stoianoglo am înțeles că este o răfuială, realizată cu mâinele lui Maia Sandu și Partidul PAS, Serioja Litvinenco este Ministrul Justiției, dar eu vă asigur că el nu poate deosebi un aparat de făcut cafea de la o combaină.

Eu la una dintre întrevederi cu liderii PAS, după turul întâi la prezidențiale, am întrebat direct dacă este adevărat sau fals că au vreo colaborare cu Viorel Morari. Ei au negat. Tot ce am văzut eu la conferința de presă organizată de domnul Stoianoglo că a demonstrat că a fost o colaborare clară. Nu contează că a fost implicat Gribincea. Pentru mine era important că am fost mințit. Chiar am pus în funcție niște oameni ca să vedem care sunt interesele lui Robu, lui Morari și PAS și am ajuns la niște situații foarte simple. 

Cel mai grav lucru este că am înțeles că totul a fost organizat de gruparea Morari, au fost implicați banii lui Plahotniuc și totul făcut cu mâinile lui Maia Sandu, dar la urmă vă spun rezultatul, Morari oricum va pleca mai târziu la pușcărie, pur și simplu acum pe el îl folosesc”, a declarat Usatîi.

De asemenea, Liderul Partidului Nostru a afirmat că a intrat în posesia mai multor documente potrivit cărora fugarul Vladimir Plahotniuc ar deține companii în mai multe țări, inclusiv cartiere rezidențiale în Spania.

„Sunt documente al structurilor de forță din Moldova. Nu le pot publica deoarece în ceea ce ține de colaborarea cu serviciile speciale din alte state, e nevoie de acceptul Ministerului Justiției din acel stat. Aceastea conțin date despre companiile deținute și controlate prin persoane de încredere de Vladimir Plahotniuc. Sunt informații începând cu modul cum a fost delapidat Moldtelecom de Plahotniuc și companiile sale și terminând cu dializa”, a declarat Renato Usatîi.

„Sunt informații despre aceste companii, când au fost înregistrate, pe cine a folosit Plahotniuc din Emiratele Arabe, din România, din Cipru. Sunt averile lui Plahotniuc din Spania. E vorba de cartiere rezidențiale inclusiv în Spania. Trei companii sunt în monitoring la Interpol, pentru implicare în furtul miliardului și spălarea a 22 de miliarde de dolari din Rusia”, a adăugat Usatîi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"