NordNews
Avem ce spune

A fost reținut de polițiști în timp ce încerca să traverseze ilegal frontiera de stat

A încercat să treacă ilegal frontiera de stat dar, a fost reținut de către Poliția de Frontieră. Este vorba despre un tânăr moldovean, care recent revenise din Ucraina, și care a încălcat regimul de autoizolare pe teritoriul Republicii Moldova. 

Incidentul a fost înregistrat ieri, 29 decembrie, noaptea târziu. Patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca, aflată în misiune de serviciu pe direcția localității Abaclia, cu ajutorul mijloacelor speciale de observare a identificat o persoană care se îndrepta spre linia frontierei de stat.

La fața locului, polițiștii de frontieră au depistat și reținut un bărbat care se deplasa pe barajul de protecție a frontierei, luminându-și calea cu o lanternă.

Persoana a comunicat că este cetățean al Republicii Moldova, locuitor al satului Dezghingea, raionul Comrat, în vârstă de 21 de ani.  Întrebat despre scopul aflării în zonă, aceasta a mărturisit că nu avea nicio intenție de a încălca legislația națională, însă din cauza ceții și întunericului de afară s-ar fi rătăcit. Acest fapt fiind pus la îndoială, mai mult că tânărul se afla în regim de autoizolare pe teritoriul Moldovei.

În continuare, ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale Sud desfășoară măsuri procesuale pe faptul săvârșirii ilegalității de tentativă a trecerii clandestine a frontierei de stat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata