NordNews
Avem ce spune

A fost semnat un acord de împrumut în valoare de 92 milioane de Euro între R.M. și BERD

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a semnat opinia legală la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind realizarea celui de-al doilea Proiect de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică, în valoare de 92 milioane euro.

Prin Decretul nr. 1741 din 01.09.2020, Președintele Republicii Moldova a aprobat semnarea Acordului de împrumut între Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind al doilea Proiect de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică, care a fost ulterior încheiat la data de 30 septembrie 2020 între Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Acest Acord presupune sporirea eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din Chișinău, în special investiții în partea ce ține de eficiență energetică, optimizarea generării energiei electrice și termice.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi mulțumește tuturor partenerilor de dezvoltare pentru suportul acordat și salută toate inițiativele ce țin de creșterea performanțelor, optimizarea și eficientizarea activităților din orice domeniu, întru dezvoltarea și consolidarea Republicii Moldova, creșterea bunăstării cetățenilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"