NordNews
Avem ce spune

A fost stabilită data primei ședințe de judecată în dosarul ex-deputatului PDM, Constantin Țuțu

Prima ședință de judecată în dosarul în care fostul deputat al Partidului Democrat din Moldova Constantin Țuțu este cercetat pentru îmbogățire ilicită a fost programată pentru 16 noiembrie curent. Judecătorul care va examina dosarul este Petru Păun, scrie zdg.md.

judecatoria chisinau

Procurorii au anunțat că pe 12 octombrie a fost înaintată învinuirea și terminată urmărirea penală în dosarul în care fostul deputat al PDM Constantin Țuțu este cercetat pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații. Procurorii anticorupție au aplicat sechestru pe imobilul fostului parlamentar.

Potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), lui Constantin Țuțu îi sunt incriminate trei capete de acuzare, pentru săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită și două episoade de fals în declarații.

Procurorii susțin că fostul deputat, fiind persoană cu funcție de demnitate publică, în perioada 2014-2019 a realizat venituri din mai multe surse în sumă totală de 6 455 350 de lei și tot în aceiași perioadă a efectuat cheltuieli în sumă totală de 10 012 207 lei.

Pe 2 noiembrie curent, PA a anunțat că a trimis în instanță dosarul în care fostul deputat Constantin Țuțu este învinuit de îmbogățire ilicită și fals în declarații.

Constantin Țuțu este cercetat și într-un alt dosar, pentru trafic de influență.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata