NordNews
Avem ce spune

A fost stabilită ordinea în buletinul de vot a primilor șase concurenți electorali la alegerile parlamentare anticipate

A fost stabilită ordinea preliminară în buletinul de vot a primilor șase potențiali concurenți electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

În urma tragerii la sorţi, CEC a stabilit ordinea lor prealabilă de înscriere în buletinul de vot, după cum urmează:
1.    Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” ;
2.    Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”;
3.    Blocul electoral „RENATO USATÎI”;
4.    Partidul Politic „Șor”;
5.    Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate;
6.    Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

Conform Codului electoral, Comisia examinează dosarele depuse și efectuează înregistrarea candidaţilor desemnaţi în decursul a cel mult 7 zile de la data primirii actelor. Ordinea de înscriere în buletin rămâne definitivă numai după înregistrarea la CEC în calitate de concurenţi electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Desemnarea candidaților la funcția de deputat va avea loc până pe 11 iunie, adică cel târziu cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. Odată cu depunerea documentelor pentru înregistrarea candidaților, în decursul a șapte zile, urmează să fie adoptată hotărârea cu privire la înregistrare sau neînregistrare. Campania electorală începe pentru fiecare candidat în momentul în care este înregistrat în cursă.

Concurenții electorali sunt înscriși în buletinul de vot în ordinea rezultată din tragerea la sorți, efectuată în ziua depunerii documentelor pentru doi sau mai mulți candidați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"