NordNews
Avem ce spune

A început tipărirea buletinelor de vot pentru circumscripția națională

Tipărirea celor peste 3,4 milioane de buletine de vot pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, în circumscripția națională, a început miercuri, 13 februarie. Buletinele sunt tipărite în trei tipografii contractate de Comisia Electorală Centrală: ÎS „Combinatul Poligrafic”, ÎS „Tipografia Centrală” și ÎS Editura „Universul”, transmite IPN.
În cadrul unei vizite la Tipografia Centrală, unde a fost dat startul tiparului, președinta CEC, Alina Russu, a declarat pentru presă că prețul unui buletin de vot este de 33 de bani. La Tipografia Centrală vor fi tipărite 1 146 978 buletine de vot. Acestea vor fi distribuite birourilor electorale ale secțiilor de votare din circumscripțiile electorale uninominale nr. 38-51.
Președinta CEC a menționat că, potrivit programului de acțiuni pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare din 24 februarie, începând cu data de 20 februarie, buletine de vot vor fi remise către consiliile electorale de circumscripție, iar ulterior către birourile electorale. Pentru toate buletinele de vot sunt utilizate 14 criterii de securitate.
Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripția națională vor avea lungimea de 390 mm și lățimea de 140 mm, se vor tipări pe hârtie opacă (mată) și vor avea culoarea gri afumat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"