NordNews
Avem ce spune

A leșinat la BAC, după care s-a stins din viață. Elevul din Măgdăcești va fi condus pe ultimul drum duminică

Un tânăr, în vârstă de 18 ani, a murit la două zile după ce a leșinat în timpul unui examen de bacalaureat. Era elev la Colegiul Financiar-Bancar și și-a pierdut cunoștința la proba de limba română, pe care o susținea în incinta centrului de BAC, situat în clădirea Liceului „B.P.Hașdeu” din capitală, scrie Realitatea. 

Locuia în satul Măgdăcești, raionul Criuleni. Primara de Măgdăcești, Liuba Cojocaru, a declarat că elevul era singurul copil în familie.

„Nu cunosc ca băiatul să fi suferit de vreo boală. Știm că era un băiat calm, liniștit, sănătos. A crescut într-o familie foarte bună, era bine educat, nu i-a lipsit nimic, niciodată nu avea probleme. Ceea ce s-a întâmplat acum, chiar este un mare semn de întrebare. Este cu adevărat o tragedie”, a spus primara.

Potrivit Liubei Cojocaru, copilul a fost de urgență transportat la spital, i s-a făcut intervenție chirurgicală. Medicii au făcut tot posibilul, dar nu au putut salva băiatul. Tânarul a fost educat de mamă și de bunică, întrucât tatăl a decedat când avea doar șapte ani.

Anterior, fostul director al Centrului de Excelenţă în Economie şi Finanţe, profesorul Gabriel Palade, a declarat că „băiatului i s-a făcut rău la examen și a fost luat de ambulanță”. „A decedat. Este o tragedie mare”.

Purtătoarea de cuvânt a Institutului de Neurologie și Neurochirugie (INN), Dorina Blîndescu, a explicat pentru sursa citată că tânărul a fost internat în secția Terapie Intensivă și supus unei intervenții chirurgicale.

„A intrat în comă la scurt timp după internare și a decedat joi spre vineri. Diagnosticul – sinus tromboză cerebrală complicată cu infarct venos cerebral”, a menționat purtătoarea de cuvânt.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata