NordNews
Avem ce spune

A murit controversatul om de afaceri, Mihail Aizin, alias „Kitaeț”. Decorat recent de Dodon

Mihail Aizin, zis „Kitaeţ”, considerat unul dintre liderii unei organizații criminale din timpul guvernării comuniste, care recent a fost decorat de președintele R. Moldova, Igor Dodon, cu ordinul „Gloria Muncii” a decedat noaptea trecută în secția reanimare din cadrul Spitalului Clinic Republican (SCR), unde a fost internat cu COVID-19. Informația a fost confirmată pentru DESCHIDE.MD de către șeful SCR, Anatol Uncuța.

Aizin a fost internat în spital pe data de 24 septembire, după ce a fost testat pozitiv la coronavirus. Acesta a suferit o formă grea a infecției și în cele din urmp a pierdut lupta cu boala.

Deși l-a decorat, Președenția susține că Igor Dodon nu îl știe pe Mihail Aizin, cunoscut ca lider al unui grup criminal. Ulterior, Mihail Aizin, cel care a fost decorat de Dodon cu „Gloria Muncii”, amenința că se va adresa organelor competente să-i apere onoarea.

Potrivit anticorupție.md, Mihail Aizin și fratele său, Oleg Aizin, alias Mao, s-au aflat în anii 90 la evidența poliției drept conducători ai unui grup criminal organizat, cunoscut ca „gruparea evreiască”.

În 2004, când fostul președinte Vladimir Voronin a declarat război criminalității organizate, Mihail Aizin, pe atunci în vârstă de 39 de ani, a fost arestat. După ce a fost eliberat, acesta a plecat împreună cu fratele său în Germania și a investit banii în afaceri, inclusiv în Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"