NordNews
Avem ce spune

A murit creatorul personajului Asterix, celebrul ilustrator Albert Uderzo

Ilustratorul francez Albert Uderzo, creatorul personajului Asterix, a murit la vârsta de 92 de ani din cauza unei crize cardiace, potrivit unui anunţ făcut de familie.

Uderzo a murit în casa din Neuilly, în apropiere de Paris şi, potrivit familiei, citată de AFP, decesul nu a avut vreo legătură cu Covid-19.

Era foarte obosit de mai multe săptămâni”, a spus ginerele lui, Bernard de Choisy.

Împreună cu scriitorul René Goscinny, Albert Uderzo a creat în 1959 personajul de benzi desenate Asterix, neînduplecatul lider al galilor în lupta cu romanii. Împreună cu acelaşi autor, el a ilustrat şi seria „Oumpah-pah”.
După moartea lui Goscinny, în 1977, ilustratorul francez a continuat seria „Asterix”. În şase decenii au fost publicate 37 de volume de aventuri care îl au în centru pe celebrul personaj. Cel mai recent, în 2017, a apărut „Asterix în Italia”. Uderzo s-a retras din activitatea de grafician în 2011.
Cu circa 380 de milioane de exemplate vândute în peste 100 de limbi și o serie de filme de animație și filme artistice produse în ani de zile, Asterix a devenit unul din fenomenele culturale franceze cele mai cunoscute pe plan mondial.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"