NordNews
Avem ce spune

A murit Dumitru Visternicean, fost judecător al CSM

Consiliul Superior al Magistraturii și corpul magistraților din Republica Moldova exprimă sincere condoleanțe și compasiune familiei, rudelor și prietenilor, în legătură cu trecerea în neființă a ex-judecătorului Dumitru Visternicean de la Curtea Supremă de Justiție, scrie protv.md 

În aceste momente de tristețe pentru familia Visternicean, judecătorii și Consiliul Superior al Magistraturii le sunt aproape și le împărtășesc suferință de pierderea celui ce a lăsat un gol de neînlocuit în sufletele tuturor colegilor cu care a lucrat, ale tuturor celor care l-au cunoscut, precum și o durere fără margini în familie.

Este inerent să remarcăm activitatea vastă a ex-judecătorului de la Curtea Supremă de Justiție, ex-membru și ex-președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Dumitru Visternicean.

S-a născut la 16 mai 1955, în satul Ciutulesti, raionul Florești. În anul 1981 a absolvit Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. A început activitatea în sistemul judecătoresc în anul 1982, fiind numit în funcția de judecător la Judecătoria raionului Dubasari, în perioada 1990 – 1992 a exercitat și funcția de președinte al instanței. În 1992 este transferat în funcția de judecător la Judecătoria Buiucani, mun. Chișînău.

Prin Decretul Președintelui Republicii Moldova din 23 septembrie 1996, este numit în funcția de judecător asistent la Curtea Supremă de Justiție, iar în anul 1999 este numit în funcția de judecător la aceeași instanța.

În cadrul ședinței Adunării Generale a Judecătorilor din 28 noiembrie 2009, domnul Dumitru Visternicean este ales în calitate de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Ulterior, în ședința Adunării Generale a Judecătorilor din 18 octombrie 2013 este reales în această funcție.

Deținător al titlului onorific „Veteran al sistemului judiciar”Diplomă de Onoare a Consiliului Superior al Magistraturii și titlul onorific „Om Emerit”, domnul Dumitru Visternicean s-a manifestat de-a lungul carierei că un excelent profesionist și om remarcabil, un specialist eficient, integru, responsabil și devotat sistemului, care s-a bucurat pe parcursul anilor de respectul tuturor.

S-a stins din viață la vârstă de 66 de ani, dintre aceștia mai mult de 35 de ani i-a consacrat sistemului judiciar.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"