NordNews
Avem ce spune

A murit jurnalistul, scriitorul şi diplomatul Radu Ciobotea

Radu Ciobotea, jurnalist, scriitor, profesor şi diplomat, a decedat marţi, la Spitalul Judeţean din Timişoara, în urma unei septicemii. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a Consulatului General al României la Bălți. 

„Cu nesfârșită tristețe și profundă durere anunțăm trecerea în neființă, prematură și neașteptată, a colegului nostru, diplomatul, profesorul, scriitorul, jurnalistul și redactorul, Radu Ciobotea.
Este o pierdere incomensurabilă pentru cei care l-au cunoscut și care nevoiți și-au luat rămas bun de la un om de o mare calitate profesională, echilibru și interes deosebit în a promova interesele României.
Radu Ciobotea a fost mereu o prezență discretă. Un autor cu o scriitură desăvârșită. S-a născut la 1 iulie 1960, la Dej, avea două doctorate în literatură comparată, unul în România, altul în Franța.
Dragostea pentru cuvânt și sens i-a marcat întreaga carieră. A fost redactor la Flacăra, Expres Magazin şi Evenimentul Zilei și a fost corespondent de război pe fronturile din Croația, Bosnia și Kosovo.
A fost și om de televiziune, dar și diplomat. Radu Ciobotea a fost director adjunct al Institutului Cultural Român la Paris, consul la Consulatul General al României la Bălți, consilier diplomatic la Ambasada României la Paris.
Competent, onest, dedicate și patriot român, Radu Ciobotea a plecat discret la ceruri, așa cum a trăit, atent să nu deranjeze pe nimeni cu prezența lui.
Colectivul Consultatului General al României la Bălți transmite sincere condoleanțe, gândurile cele mai bune, întreaga compasiune și este alături de familia îndoliată în aceste momente de mare tristețe.”
Radu Ciobotea este  absolvent al Facultății de Litere din cadrul UVT (1984), a fost redactor la publicațiile Flacăra, Expres Magazin și Evenimentul zilei. Ca redactor-șef, a condus postul de televiziune TvT 89, săptămânalul Bănățeanul și cotidianul Evenimentul zilei – Ediția de Vest.
În perioada 1991-1999 a fost corespondent de război pe fronturile din Slovenia, Croația, Bosnia și Kosovo.
A obţinut recunoaşterea de doctor în litere atât la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca cât şi la Université d’Artois (Arras, Franţa).
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata