NordNews
Avem ce spune

A murit prima pacientă cu transplant de faţă realizat în SUA

Connie Culp, prima pacientă din SUA care a beneficiat în 2008 de primul transplant aproape complet de faţă, a murit la 57 de ani, potrivit clinicii care a realizat această procedură complexă. Culp a fost supusă în decembrie 2008 la o complicată operaţie chirurgicală care a durat peste 22 de ore, la care a participat o echipă numeroasă de medici, în frunte cu specialista Maria Siemionow, de la Cleveland Clinic, din Ohio, scrie Agerpres.ro.

Medicii au reconstruit 80 % din faţa femeii, care suferea de leziuni grave şi îi lipsea complet nasul, osul palatal şi ochiul drept, printr-un transplant de la o donatoare decedată.Femeia nu putea respira sau mânca în mod normal fiind hrănită cu ajutorul unui orificiu practicat în trahee.

Sâmbătă, mass-media locale au reamintit că rănile grave pe care le-a suferit femeia au fost pricinuite de un glonţ tras în faţă de soţul acesteia.

Într-un comunicat publicat de Institutul de Dermatologie şi Chirurgie Plastică din Cleveland Clinic, a fost subliniat curajul primei paciente care a efectuat acest transplant complex, care a considerat-o pe Connie, „o pionieră ce a făcut un mare cadou omenirii”.
Potrivit CNN, Connie Culp, în vârstă de 57 de ani şi care devenise o militantă pentru donarea de organe, a decedat miercurea trecută în urma complicaţiilor provocate de o infecţie care nu avea nicio legătură cu transplantul pe care îl suferise în urmă cu peste un deceniu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"