NordNews
Avem ce spune

A patra doză de vaccin anti-Covid a fost aprobată în R. Moldova

Ala Nemerenco a anunțat că s-a aprobat vaccinarea anti-Covid cu a doua doză de booster, ceea ce reprezintă un număr total de vacccinări recomandate la patru. Ministra a precizat că ministerul Sănătății va emite un ordin în acest sens ,,într-o zi, sau două”, după ce Consiliul Național pentru Imunizări stabilește „ce tip de vaccin se utilizează, care este doza, care sunt categoriile prioritare de persoane ce trebuie să facă acest vaccin”.

În perioada 11-17 iulie, în Republica Mokldova au fost confirmate peste 3000 de cazuri de infecții cu coronavirus și opt decese, fiind făcute 24.324 de teste, a informat marți 19 iulie ministerul Sănătății.

Conform datelor oficiale, de la începutul campaniei de vaccinare (2 martie 2021), în R. Moldova doar 32% din populație este vaccinată cu o doză și puțin peste 31% cu schema completă. În schimb, 92% din lucrătorii medicali din sunt vaccinați cu schema completă.

Municipiul Chișinău este în cod portocaliu de alertă sanitară din cauza numărului ridicat de noi infectări cu coronavirus, iar orașele Ialoveni și Anenii-Noi sunt deocamdată în cod galben. Celelalte localități ale R. Moldova rămân în cod verde, adică în afara pericolului epidemiologic. În prezent, numărul bălțenilor care s-au imunizat cu două doze de vaccin a ajuns la 31.000, iar 7.600 și-au administrat o doză de rapel. Tot la Chișinău, de săptămâna trecută, este obligatorie masca de protecție în unitățile sanitare și se recomandă purtarea ei în transportul în comun și în spațiile închise.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"