NordNews
Avem ce spune

A recepționat sau nu Maia Sandu scrisoarea transmisă de liderul de la Tiraspol. Cum răspunde șefa statului

Șefa statului Maia Sandu spune că nu a recepționat scrisoarea pe care i-a transmis-o liderul de la Tiraspol prin care a chemat-o la dialog. În cadrul emisiunii Înprofunzime de la ProTV, președinta a declarat că nu are nicio întrevedere planificată cu  Vadim Krasnoselski, scrie Agora. 

„Nu am văzut scrisoare de întâlnire… Nu am vreo discuție sau întâlnire planificată. Toate discuțiile se fac cu Biroul de Reintegrare. Când sunt probleme serioase, ca atunci când au fost cu gazele, a fost o discuție telefonică între prim-ministra Natalia Gavrilița și Vadim Krasnoselski”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a comentat și felicitarea pe care a transmis-o președintele de onoare al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, la adresa lui Vadim Krasnoselski, cu ocazia alegrii acestuia în așa-zisa funcție de președinte al regiunii transnistrene. Maia Sandu a spus că acesta este un cetățean iresponsabil.

Menționăm că și mitropolitul Vladimir l-a felicitat pe Krasnoselski, cu „victoria uimitoare” la alegerile nerecunoscute la Chișinău. La așa-zisa inaugurare a liderului de la Tiraspol a fost și ambasadorul Rusiei în R. Moldova, Oleg Vasnețov. Ministerul de Externe a criticat acest gest.

Amintim că mai mulți oficiali ruși, care intenționau să monitorizeze scrutinul neconstituțional, au făcut cale întoarsă pe Aeroportul de la Chișinău.

Precizăm că Chișinăul nu are un viceprim-ministru pentru Reintegrare de mai bine de o lună de vreme, după ce Vladislav Kulminski, cel care anterior a ocupat acest fotoliu, și-a dat demisia.

Asociația Promo-LEX trage un semnal de alarmă și spune că este nevoie urgent de identificat un candidat. Fosta viceprim-ministră pentru Reintegrare Cristina Lisnic declară că fără de acesta, relațiile între cele două maluri ale Nistrului sunt puse pe pauză.

Guvernul strânge din umeri, fără o oferi un termen în care vom avea un negociator în relația cu Tiraspolul.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata