NordNews
Avem ce spune

A suferit un traumatism în Egipt și a fost transportată la spitalul din Bălți

În seara zilei de ieri, un echipaj SMURD a transportat o persoană de pe aeroportul din Chișiniău la Bălți.
Solicitat telefonic, Andrei Adam, ofițer de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a declarat pentru nordnews.md că o femeie în vîrstă de 38 de ani, cetățeancă a Republicii Moldova,  a suferit un traumatism grav al coloanei vertebrale în Egipt. Femeia a fost adusă în Republica Moldova cu avionul. Aceasta a fost preluată de echipajul de medici și paramedici SMURD și transportată de pe aeroportul internațional „Chișinău” la Spitalul Clinic din Bălți. Pe întreg parcursul drumului aceasta a fost supravegheată de medicii de la SMURD , astfel totul a decurs fără complicații.
Ajunși la Bălți, pacienta a fost internată la Spitalul Clinic municipal Bălți.
Astfel, Ala Condrea, medic șef  al Departamentului Primire Urgență a Spitalului din Bălți, a afirmat că pacienta dată a fost internată în jurul orei 01:00 noaptea, fiind adusă pentru continuarea tratamentului.
 „Este vorba despre o pacientă care la 10 decembrie a suportat un traumatism vertebro-medular, în Egipt, fiind la odihnă, după care s-a convenit la continuarea tratamentului la locul de trai, dumneaei fiind locuitoare a orașului Bălți. Pacienta a fost preluată și transportată în neurologie. La moment, pacienta este pregătită de medici pentru o intervenție chirurgicală. ”
Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), de le începutul anului au fost efectuate 57 de intervenții terestre SMURD pentru acordarea asistenței calificate cetățenilor Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"