A suferit un traumatism în Egipt și a fost transportată la spitalul din Bălți

În seara zilei de ieri, un echipaj SMURD a transportat o persoană de pe aeroportul din Chișiniău la Bălți.

Solicitat telefonic, Andrei Adam, ofițer de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a declarat pentru nordnews.md că o femeie în vîrstă de 38 de ani, cetățeancă a Republicii Moldova,  a suferit un traumatism grav al coloanei vertebrale în Egipt. Femeia a fost adusă în Republica Moldova cu avionul. Aceasta a fost preluată de echipajul de medici și paramedici SMURD și transportată de pe aeroportul internațional „Chișinău” la Spitalul Clinic din Bălți. Pe întreg parcursul drumului aceasta a fost supravegheată de medicii de la SMURD , astfel totul a decurs fără complicații.

Ajunși la Bălți, pacienta a fost internată la Spitalul Clinic municipal Bălți.

Astfel, Ala Condrea, medic șef  al Departamentului Primire Urgență a Spitalului din Bălți, a afirmat că pacienta dată a fost internată în jurul orei 01:00 noaptea, fiind adusă pentru continuarea tratamentului.

 „Este vorba despre o pacientă care la 10 decembrie a suportat un traumatism vertebro-medular, în Egipt, fiind la odihnă, după care s-a convenit la continuarea tratamentului la locul de trai, dumneaei fiind locuitoare a orașului Bălți. Pacienta a fost preluată și transportată în neurologie. La moment, pacienta este pregătită de medici pentru o intervenție chirurgicală. ”

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), de le începutul anului au fost efectuate 57 de intervenții terestre SMURD pentru acordarea asistenței calificate cetățenilor Republicii Moldova.

leave a reply