NordNews
Avem ce spune

A tăcut și a făcut. Motivul real al vizitei Ministrului Sănătății la spitalul din Bălți. Ce spune Gheorghe Brînza

A declarat că a venit la Bălți pentru a inspecta cum decurg lucrările de reparație în cadrul spitalului, dar, de fapt, a prezentat angajaților pe noul director interimar detașat al instituției medicale. Potrivit medicilor prezenți la eveniment, noul șef este Gheorghe Brînza, directorul Spitalului Raional Glodeni.

Întrebată astăzi de jurnaliștii nordnews, care este scopul vizitei sale la Bălți, Ala Nemerenco a spus: „Ca să văd toată situația din spital, de la etajul întâi, de la Unitatea de Primiri Urgente (UPU), de la cum se construiesc pereții în UPU, calitatea lucrărilor, cum se instalează echipamentele care sunt procurate de Minister”.

Deși a fost întrebată și despre noua administrație a spitalului, Ministra nu găsit de cuviință să anunțe presa cine este directorul interimar al SCB, ci doar a menționat: „Interimar poate să fie, dar în așa caz doar detașat. Detașat înseamnă că rămâne cu lucrul vechi, dar pentru o perioadă de o lună sau două îndeplinește funcții și trece într-un alt spital de exemplu”.

Mai târziu, Ministra și-a exprimat nemulțumirea față de „comentatorii cu interese în spital”, deși, tot ea recunoaște că scopul vizitei sale la Bălți a fost de a-l prezenta colectivului pe Gheorghe Brînza.

„Astăzi, prin detașare, l-am numit în funcție de director interimar al Spitalului Clinic Bălți pe directorul Spitalului raional Glodeni, dl Gheorghe Brînză. Cu acest scop am fost la Bălți, m-am întâlnit și discutat cu colectivul, iar ordinul de numire l-am semnat pe loc, în prezența și cu acordul dumnealor. Este tânăr, competent, deține experiența de a gestiona un spital, cunoaște spitalul și colectivul. Ministerul Sănătății deține calitatea de fondator al acestui spital și după ce se vor liniști spiritele, va iniția un concurs nou pentru funcția dată. Pe cel precedent l-am anulat deoarece competiția singurului candidat rămas în concurs cu sine însăși arată ridicol”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de facebook.
„Pentru comentatorii cu “interese” în spital și în goană după PR ieftin – dl Brînză nu este omul meu. L-am cunoscut pentru prima dată când l-am invitat la minister să-i propun această funcție. Am identificat candidatul cu multă migală si responsabilitate, și îi mulțumesc că a acceptat provocarea. Nu mai manipulați și dezbinați atâta societatea în aceste timpuri grele”, a adăugat Ala Nemerenco.
Contactat telefonic, Gheorghe Brînza a declarat că va exercita această funcție doar două luni, timp în care își va autoaprecia competențele și va decide dacă va participa sau nu la concursul pentru ocuparea funcției de director general la Spitalul Clinic Bălți.

„Prin derogare am fost suspendat din funcția de director de la Spitalul Raional Glodeni și numit ca director interimar pe două luni la Spitalul Clinic Bălți. În aceste două luni îmi va fi clar dacă mă descurc sau nu cu noua funcție. Dacă mă voi descurca, voi merge la concurs ca să candidez pentru funcția de director ai acestei instituții, iar dacă voi vedea că nu mă descurc, nu vreau să trag instituția în jos sau să lucrez în defavoarea acesteia, și mă voi întoarce la vechiul meu job. Cunosc colectivul, iar el mă cunoaște pe mine. Astăzi, împreună cu întreg colectivul, dar și cu ministra Sănătății am discutat despre proiectele ce se implementează, dar și cele care urmează să fie implementate în spital. În aceste două luni nu vreau să fac revoluție în spital, vreau să-l mențin activitatea tot așa de bine cum a avut-o și până acum. Vreau să am grijă ca lucrurile să meargă normal în continuare. Pentru mine este deja simplu la Glodeni, la început mi-a fost mai dificil. Pentru mine ar fi mult mai simplu să mă întorc la job-ul meu (funcția de director la Spitalul Raional Glodeni – n.r.), dar în cazul în care voi fi stăpân pe situație în următoarele două luni și voi fi încrezut că mă voi descurca și în continuare, atunci voi merge la concurs la Bălți. Aici, unicul plus este că sunt aproape de casă, locuiesc la cinci minute de spital”, a declarat Gheorghe Brînza, noul director interimar al Spitalului Clinic Bălți.

Gheorghe Brînza este medic ansteziolog-reanimatolog. Din 2012 până în 2017 a lucrat la Spitalul Clinic Republican Bălți, unde a făcut și rezidențiatul. De asemenea, a fost angajat în cadrul companiei private Egis Moldova și prin cumul la compania medicală Alvimed, la Spitalul Raional Ungheni și Briceni. În iunie 2022 a fost numit în funcția de director al Spitalului Raional Glodeni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"