NordNews
Avem ce spune

A vrut să mituiască polițiștii de frontieră cu 100 de euro. Un moldovean, reținut pentru 72 de ore

Expresia „cine nu riscă, nu bea șampanie” nu este valabilă în toate cazurile. Un moldovean a fost prins la frontieră cu acte false, iar pentru a scăpa basma curată a încercat să mituiască polițiștii cu 100 de euro. S-a întâmplat ieri, la punctul de trecere Cahul. Tânărul de 30 de ani, originar din raionul Comrat, s-a prezentat pe direcția ieșire din țară, în calitate de pasager al unui autoturism de ocazie. În timpul controlului suplimentar, polițiștii de frontieră au identificat un permis de conducere, care ar fi emis din numele autorităților naționale, cu semne rezonabile de falsificare.

În rezultat, inspectorul de la linie a inițiat procedura de documentare a ilegalității constatate, iar bărbatul pentru a evita pornirea cercetărilor penale, a încercat să corupă polițistul de frontieră, prin plasarea unei bancnote de 100 de euro în actul de călătorie.

Imediat, angajatul Poliției de Frontieră a informat reprezentanții Centrului Național Anticorupție, care s-au prezentat la fața locului pentru a documenta cazul. Prin urmare persoana a fost reținută pentru 72 de ore și urmează a fi cercetată pe două cauze penale: corupere activă și uz de acte oficiale false.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"