NordNews
Avem ce spune

Absolvenții USM au purtat costume tradiționale românești și au fost premiați de DRRM

 

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu a participat astăzi, la Chișinău, pentru al doilea an consecutiv, la dubla sărbătoare a Universității de Stat din Moldova (USM): Ziua Portului Popular și Gala de premiere a celor mai buni studenți.

Portul popular este unul dintre elementele definitorii pentru cultura românească. Cei care îl poartă cu mândrie păstrează astfel România în suflet și fac cunoscute istoria neamului românesc, tradițiile și obiceiurile noastre. Prin activitatea pe care o desfășurăm la DRRM vom continua să sprijinim inițiativele care au drept scop păstrarea și promovarea simbolurilor identității românești„, a declarat Adrian Dupu.

Cei 50 de studenți, șefi de promoție, absolvenți ai Universității au fost premiați de DRRM și au fost încurajați de secretarul de stat, Adrian Dupu, în cariera pe care au ales să o urmeze.

Rectorul Universității USM, Igor ȘAROV și ministrul Educației și cercetării, Anatolie TOPALĂ, profesori si oameni de cultura din Republica Moldova, i-au felicitat de asemenea pe cei care au reușit să obțină rezultate extraordinare în timpul anilor de studiu.

Cele 11 facultăți din cadrul #USM au fost reprezentate de câte un stand specific. Sărbătoarea s-a încheiat cu un spectacol de dans și muzică folclorică, susținut chiar de studenți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"