NordNews
Avem ce spune

Această zi de istorie: 27 octombrie

1991 – ÎN POLONIA AU LOC PRIMELE ALEGERI LIBERE DUPĂ RĂZBOI        

La 27 octombrie 1991, în Polonia au avut loc primele alegeri libere de după Al Doilea Război Mondial. Acestea au dus până la capăt tranziția Poloniei de la regimul comunist la un sistem politic democratic liberal de tip occidental.

1992 – S-A NĂSCUT STEPHAN EL SHAARAWY

 

Un an mai târziu, pe 27 octombrie 1992, s-a născut fotbalistul italian Stephan el Shaarawy. Și-a început cariera pe când avea 14 ani la clubul Genoa. A debutat in Serie A la 16 ani.

El Shaarawy a jucat la: FC Genoa, Padova, AC Milan, FC Monaco, AS Roma. Este poreclit de către fanii săi „Faraonul”.

2015 – A MURIT MITZURA ARGHEZI

Pe 27 octombrie 2015 a murit actrița Mitzura Arghezi, fiica poetului român Tudor Arghezi. A jucat în peste o sută de spectacole și în optsprezece filme. A fost aleasă de două ori în funcția de deputat, în legislaturile 1996-2000 și 2000-2004, pe listele Partidului România Mare. Între anii 2005 și 2010 a fost membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune.

Mitzura Arghezi a fost director onorific al Casei Memoriale „Tudor Arghezi” din București și Cetățean de Onoare al municipiului Bacău.

Acest material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova #DRRMRomânia, în cadrul proiectului „Promovarea identității românești prin intermediul portalului de știri NordNews în municipiul Bălți și în zona de nord a RM.” Conţinutul acestei emisiuni nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu RM.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"