NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 10 ianuarie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 10 ianuarie:

1475

Are loc bătălia de la Podul Înalt

Are loc marea bătălie de la Podul Înalt, de  langă  Vaslui, în care domnul Moldovei, Ştefan cel Mare, a zdrobit armatele otomane conduse de Suleiman Paşa.

1862

A murit Samuel Colt

Samuel Colt (n. 19 iulie 1814 – d. 10 ianuarie 1862) a fost un inventator și industriaș american. El a înființat Colt’s Patent Fire-Arms Manufacturing Company și este cunoscut pentru inventarea și popularizarea revolverului, care-i poartă numele. Contribuțiile inovatoare ale lui Colt în industria armelor de foc au fost descrise de istoricul James E. Serven drept „evenimente ce au format destinul armelor de foc americane”.

1946

Are loc prima Adunare Generală a ONU

Are loc prima Adunare Generală a ONU, la Central Hall Westminster, Londra. La această întrunire au participat toţi reprezentanţii celor 51 de naţiuni membre cu drepturi depline ale ONU.

1863

Prima linie de metrou din lume

Primul metrou din lume, tras de o locomotivă cu aburi, a circulat pe o distanță de 6 kilometri, la Londra în 1863. Ruta liniei de metrou era între Paddington și Farringdon. Și în prezent există o porțiune din vechiul traseu, înglobat în ruta Paddington — Covent Garden — London Transport Museum. În cadrul acestui muzeu este expus și un motor al unei locomotive din acele vremuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"