Această zi în istorie: 11 iulie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 11 iulie:

La 11 iulie se sărbătorește Ziua Internațională a Populației Pământului

Populația Pământului reprezintă numărul total de oameni care trăiesc pe Pământ într-un anumit moment. În iulie 2015 populația globului pământesc era de 7.3 miliarde de oameni. Se preconizează ca populația globală va ajunge la 9 miliarde în 2040, și 10 miliarde în perioada 2060–2065.

Cei peste 7, 7 miliarde de oameni de pe Pământ nu sunt repartizați în mod uniform pe suprafața acestuia. Ei preferă anumite zone, în timp ce pe altele le ocolesc. Cei mai mulți dintre locuitorii planetei trăiesc în emisfera nordică.

În 1991 s-a produs eclipsă totală de Soare în Hawaii și Mexico

A fost una din „marile eclipse totale” din epoca noastră, întrucât face parte din seria Saros 136 care include cele mai lungi eclipse actuale. Din aceeași serie Saros fac parte eclipsele celebre: eclipsa relativității generale, eclipsa Concorde. Eclipsa din 1991 a avut un număr destul de ridicat de observatory, prin trecerea sa în regiuni dens populate din Mexic, trecând prin Mexico, apoi spre sudul Americii Centrale, apoi prin nordul Americii de Sud, luând sfârșit în Brazilia. Fără îndoială, această eclipsă a fost depășită de aceea din 11 august 1999.

A fost eclipsa totală observată (cam 4 minute) de Observatoarele Mauna Kea, cele mai mari observatoare din epocă, situate pe Mauna Kea, în insula Hawaii.

La 11 iulie 1934 s-a născut Giorgio Armani, creator italian de modă

Imagine similară

Giorgio Armani  este un designer vestimentar italian. Compania lui s-a constituit  în 1974, iar în 2001 a fost aclamat ca cel mai de succes designer italian.

Este medic, dar a făcut pasiune pentru arta fotografică, apoi a lucrat la departamentul de reviste „Le Rinascente”, la camera de rochii.

Din 1961 până în 1970, a lucrat ca designer la casa de modă Nino Cerruti, devenind mâna dreaptă a casei de modă. În 1974, partenerul său Sergio Galiotti l-a îndrumat către o linie de modă pentru femei și barbați.

În afară de modă, el mai are ca hobby sportul. Este președintele echipei de baschet Milan, este fanul echipei Inter Milan și creează echipamente pentru echipa națională de fotbal a Angliei. Mai este responsabil, din august 2007, și de echipamentul echipei Chelsea.

Mai târziu, în 1955, s-a născut Maria Dragomiroiu, interpretă română de muzică populară

Este o interpretă de muzică populară din România. Având o voce deosebită, cu un amplu registru vocal, și fiind posesoarea unei tehnici excelente, de solistă de muzică clasică, Maria Dragomiroiu a fost comparată, mai ales la începutul carierei, doar cu Maria Tănase, doamna cântecului popular românesc.

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistei Maria Dragomiroiu la 7 februarie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”: „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Discografie: Of, lume, cum ești făcută – 1990, Viața-i un noroc – 1994, Lume dragă – 1996, Omule, om bun să fii – 1997, Cine iubește și lasă – 1997, Doamne, multe trag – 1998, Dragoste, otravă dulce – 1999, Cântecul și dragostea – 2002, Viață, viață – 2003, Cântece de petrecere – Mai întoarce, Doamne, roata – 2004, Inimă -2006.

 

leave a reply