NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 11 iunie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 11 iunie:

 

La 11 iunie 1770 James Cook a descoperit Marea Barieră de Corali din largul coastei australiene.


James Cook a fost un explorator, navigator și cartograf englez, care a ajuns la rangul de căpitan în Marina Regală. Cook a realizat hărți detaliate ale insulei Newfoundland, înainte de a realiza trei expediții în Oceanul Pacific.
Marea Barieră de Corali este cel mai mare sistem de recif de corali din lume, cuprinzând aproximativ 3000 de recifuri și 300 de insule ce se întind de-a lungul a 2600 kilometri și acoperă o suprafață de 344,400 km². Reciful este situat în Marea Coralilor în apropiere de coasta Queensland-ului din nord-estul Australiei
 

Iar la 11 iunie 1943 s-a născut Grigore Arbore, poet și publicist român.


În 1982 s-a învrednicit de ordinul Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Italiene și al ordinului Cavaler al Ordinului Serviciu Credincios al României.
Printre operele sale se numără Exodul, Cenușa, Auguralia, Poeme, Averse.
 

La 11 iunie 1955 a avut loc accidentul de pe circuitul Le Mans.


Cel mai grav accident din istoria curselor auto. Un Mercedes pilotat de francezul Pierre Levegh s-a lovit de Austinul britanicului Lance Macklin, s-a răsucit în aer și a explodat.

Iar la 11 iunie 2016 a murit Christina Grimmie


Cântăreață și pianistă americană, cunoscută pentru coverurile realizate pe baza unor șlagăre interpretate de artiști internaționali precum Demi Lovato, Selena Gomez, Christina Aguilera, Miley Cyrus, Justin Bieber, Lady Gaga, Adele ș.a.
La 10 iunie 2016, Grimmie a fost împușcată de Kevin James Loibl, după un concert al formației Before you Exit, în Orlando, Florida. Ulterior suspectul s-a sinucis. Grimmie a fost spitalizată în condiție critică, câteva ore mai târziu medicii au constatat decesul.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata