NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie – 11 noiembrie

1933 – S-A NĂSCUT ȘTEFAN BĂNICĂ

 La 11 noiembrie 1933, s-a născut Ștefan Bănică, actor român de teatru și film, interpret de muzică ușoară. A fost unul dintre cei mai îndrăgiți actori și cântăreți români din toate timpurile, fiind imposibil de imitat. Șarmant și mereu pus pe glume, câștiga simpatia publicului din prima secundă când își făcea apariția.

Ștefan Bănică a decedat pe 26 mai 1995, din cauza unui infarct. A murit prea devreme, la 61 de ani, însă ne-a lăsat roluri și cântece memorabile.

 1950 – S-A NĂSCUT MIRCEA DINESCU

Acum 70 de ani, pe 11 noiembrie 1950, s-a născut Mircea Dinescu, poet, publicist și realizator de emisiuni de televiziune. A înființat revistele de satiră politică „Academia Cațavencu”, „Plai cu boi”, „Aspirina săracului”.

Prezență activă, Mircea Dinescu este una dintre cele mai cunoscute personalități ale societății civile românești.

Mircea Dinescu este autorul a peste douăzeci de volume de poezie, pentru care a primit numeroase premii naționale și internaționale.

 1970 – S-A NĂSCUT PAVEL STRATAN

Iar la 11 noiembrie 1970, în satul Nișcani din raionul Călărași, s-a născut Pavel Stratan, textier, compozitor și interpret.

A lansat primul volum din trilogia „Amintiri din copilărie” în anul 2002, a cunoscut un succes nemaipomenit datorită stilului inedit al muzicii sale, cu crâmpeie din folk, dar și din motivele tradiționale, într-un limbaj specific de dincoace de Prut.

Aceast material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestei rubrici nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"