NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 12 noiembrie

1952

 Prima femeie care traversează de una singură Oceanul Atlantic


Englezoaica Ann Davison a fost prima femeie care a traversat de una singură Oceanul Atlantic.
Motivul faptei a fost moartea soțului ei, care a vrut să ajungă în Barbados. pentru a se ascunde de creditori. Femeia a fost nevoită să se descurce singură cu plata datoriilor, apoi a cumpărat un iaht și s-a răfuit cu Atlanticul, reușind să-l traverseze în doar 10 luni.
 

1746

 S-a născut Jacques Alexander Cesar Charles


El este cunoscut ca inventatorul unui balon plin cu hidrogen sau cu alt gaz mai ușor decât aerul, care a fost numit Charles după numele inventatorului. Primul său balon plin cu hidrogen s-a ridicat la Paris de pe Câmpia Marte la 27 august 1783. În acelasi an, la 1 decembrie, el, impreuna cu inginerul, unul dintre producatorii balonului, Nicolas-Louis Robber, a plecat în prima călatorie în aer.
 

1934

 S-a născut un criminal în serie 


Criminalul american, creatorul și conducătorul sectei Familia, ai cărei membri, prin ordinul său, au comis o serie de crime brutale în 1969, inclusiv uciderea soției regizorului Roman Polanski și a actritei Sharon Tate, care era însărcinată în nouă lună. Manson a fost condamnat la nouă sentințe de viață.

1857

 Primele mărci poștale în Moldova


La 12 noiembrie 1857, o comisie întrunită la Iaşi hotăra introducerea pentru prima dată în circulaţie pe teritoriul Principatului Moldovei a mărcilor poştale.
Mărcile poştale “Cap de bour” erau nedantelate şi au avut putere de circulaţie doar în Moldova, acestea fiind, de asemenea, printre primele care au circulat în lume.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"