NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 13 mai

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 3 mai:

 

În 1717

S-a născut Maria Terezia a Austriei


Cunoscută și ca Maria Theresia, a fost conducătoarea Austriei între anii 1740-1780. A purtat titlurile de Arhiducesă a Austriei, regină a Boemiei, regină a Ungariei, Mare Principesă a Transilvaniei. Ca  urmare a faptului că a fost căsătorită din 1736 cu Francisc Ștefan de Lorena , care a fost ales în demnitatea de împărat romano-german în 1745, purtând numele de Franz I Stephan, este  cunoscută și ca împărăteasă,  Astfel, Maria Terezia a purtat titlul de împărăteasă a Sfântului Imperiu Roman.

Mai târziu în 1846

Statele Unite declară război Mexicului: începutul războiului mexicano-american


Războiul mexicano–american a fost un conflict militar dintre Statele Unite și Mexic. În urma anexării în 1845 de către Statele Unite a Texasului, Mexicul l-a revendicat ca provincie mexicană separatistă și a refuzat să recunoască secesiunea acesteia și dobândirea independenței pe cale militară de către Texas în 1836.

În 1861

Astronomul australian John Tebbutt a descoperit cometa C/1861 J1


Aceasta este una din cele mai mari comete ale secolului al XIX-lea. Ea putea fi observată cu ochiul liber timp de aproximativ 3 luni. A fost nominalizată ca fiind Marea Cometă a secolului 21, potrivit lui Donald Yeomans. Pe la mijlocul lunii august, cometa nu a mai fost posibil de vîzut cu ochiul liber, ci doar cu ajutorul telescopului până în luna mai a lui 1862.

Tot în aceiași zi a lui 1960

Are loc prima ascensiune a vârfului Dhaulagiri sau Muntele Alb, Nepal


Muntele Alb este un munte din masivul Himalaya, care are altitudinea de 8.167 m deasupra nivelului mării. Este cel de-al șaptelea munte ca înălțime din lume.
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"