NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie – 14 decembrie

1918 – S-A NĂSCUT RADU BELIGAN

La 14 decembrie 1918, în localitatea Galbeni (Filipești) din județul Bacău, s-a născut actorul român de teatru, film, radio și televiziune Radu Beligan.

Pe linie maternă, avea origini elene, iar pe linie paternă era urmaș al unuia dintre frații lui Ion Creangă. Radu Beligan a scris patru cărți de note și memorii.

În 2004, Radu Beligan a fost ales membru de onoare al Academiei Române, iar la 27 martie 2011 a primit o stea pe Walk of Fame București.

Pe 15 decembrie 2013 a fost inclus in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv actor aflat în activitate pe scena unui teatru.

Radu Beligan s-a stins din viață la 20 iulie 2016.

1924 – S-A NĂSCUT RAJ KAPOOR

Iar pe 14 decembrie 1924, s-a născut actorul indian Raj Kapoor.

Și-a început viața actoricească la o vârstă fragedă și a devenit mai cunoscut prin rolul jucat în filmul „Vagabondul”, care a fost difuzat în premieră în anul 1951.

În anul 1948, la doar 24 de ani, și-a înființat propriul studio de film, „R.K Films”, devenind cel mai tânăr director de film a timpurilor sale. În anul 1955, produce și regizează filmul „Articolul 420”, în care a jucat rolul principal. Peliculele sale au avut un success răsunător în toată lumea. Ultimul film în care și-a făcut apariția este „Kim-1984”.

Raj Kapoor s-a stins din viață la 2 iunie 1988.

Aceast material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestei rubrici nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"