NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 15 mai

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 15 mai:

 

În 1838

Se naște  Nicolae Grigorescu, pictor roman


A fost primul dintre fondatorii picturii române moderne, urmat de Ion Andreescu și Ștefan Luchian. Nicolae Grigorescu a devenit un simbol pentru tinerele generații de artiști care, în primele decenii ale secolului al XX-lea, căutau să identifice și să aducă la lumină valorile spiritualității românești.

Tot în aceeași zi a lui 1873

A murit Alexandru Ioan Cuza, domnitor al Moldovei și al Țării Românești

 
A fost primul domnitor al Principatelor Unite și al României. A participat activ la mișcarea revoluționară de la 1848 din Moldova și la lupta pentru unirea Principatelor. La 5 ianuarie 1859, Cuza a fost ales domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie 1859 și al Țării Românești, înfăptuindu-se astfel unirea celor două principate.

Mai târziu în 1928

Mickey și Minnie Mouse apar pentru prima dată în filmului Plane Crazy de Walt Disney


Walt Disney a fost un regizor, producător, animator, scenarist și antreprenor american , a câștigat 22 de premii Oscar. Numele său este unul comun în orice casă americană și este cunoscut chiar și în rândul copiilor.

În 1970

The Beatles lansează albumul Let It Be, în Statele Unite ale Americii


The Beatles a fost unul dintre grupurile a cărui muzică a fost cea mai influentă pentru era rock care a urmat. Let It Be este al 12-lea și totodată ultimul album de studio lansat de trupa rock The Beatles la 8 mai.
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"