NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie – 16 decembrie

1917 – S-A NĂSCUT ARTHUR C. CLARKE

La 16 decembrie 1917, s-a născut Sir Arthur C. Clarke, scriitor britanic de literatură științifico-fantastică, inventator, A fost comentator și gazdă a serialului britanic de televiziune „Mysterious World”.

Între anii 1941 și 1946, Clarke a servit în Royal Air Force ca instructor de radar și tehnician. În 1945 a propus un sistem de comunicare global prin sateliți, care a i-a adus medalia de aur „Franklin Institute Stuart Ballantine Golden Medall” în anul 1963. A fost președinte al Societății Britanice Interplanetare în perioada 1947-1950 și în 1953.

În 1956, Sir Arthur C. Clarke a emigrat în Sri Lanka, unde a trăit până la sfârșitul vieții. În 1998, a fost ridicat la rang de cavaler de către regina Elisabeta a II-a.

Opera sa de referință este romanul „Odiseea spațială 2001”, care are la bază scenariul filmului cu același titlu, scris împreună cu regizorul american Stanley Kubrick.

Sir Arthur C. Clarke a murit la 19 martie 2008.

 1979 – S-A NĂSCUT MIHAI TRĂISTARIU

  Iar pe 16 decembrie 1979, la Piatra Neamț, s-a născut interpretul român Mihai Trăistariu, fost membru al trupei „Valahia”.

Fiind născut într-o familie de artiști, a demonstrat, încă din copilărie, interes pentru muzică, studiind pianul de la vârsta de șapte ani.

Până în acest moment, are în palmares peste o sută de premii la concursuri naționale și internaționale: pentru vânzări record, pentru cea mai bună voce, pentru hitul anului, artistul anului, albumul anului; premiul: cel mai iubit artist, videoclipul anului, precum și numeroase premii de excelență, diplome de onoare, premii de recunoștință etc. Mihai Trăistariu este singurul bărbat din lume care poate cuprinde cu vocea cinci octave și o terță.

Începând cu anul 2006, a fost invitat să facă parte din peste 400 de jurii la tot felul de festivaluri-concurs de muzică ușoară, naționale și internaționale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"