NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie – 17 noiembrie

1942 – S-A NĂSCUT MARTIN SCORSESE    

          La 17 noiembrie 1942, s-a născut Martin Scorsese, regizor de film, scriitor și producător de film american, fondator al fundației „World Cinema”. A câștigat Premiul Oscar, Palme d’Or, Premiul Cannes pentru cel mai bun regizor, Leul de Argint, Premiul Grammy, premii Emmy, câteva Globuri de Aur, premii BAFTA și Premiul Asociației regizorilor americani.


2013 – A MURIT DORIS LESSING

Iar la 17 noiembrie 2013 a murit scriitoarea britanică Doris Lessing, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură (2007).

Pe numele ei adevărat Doris May Tayler, Doris Lessing s-a născut la 22 octombrie 1919 în Iran, într-o familie de englezi. În 1949 familia ei s-a mutat la Londra.

Doris Lessing a fost cel mai în vârstă laureat Nobel și cea de-a 11 femeie care a primit acest premiu.


1941 – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STUDENȚILOR

Ziua de 17 noiembrie a fost declarată oficial Ziua Internaţională a Studenţilor în anul 1941 de către Consiliul Internaţional al Studenţilor pentru a comemora evenimentele din 1939, desfăşurate la Praga.

În 1939, ocupanţii nazişti din Cehoslovacia au suprimat, în Praga, o demonstraţie a studenţilor de la Facultatea de Medicină a Universităţii Caroline, ce marca momentul creării unei Republici Cehoslovace independente. În urma suprimării demonstraţiilor, un număr de nouă studenţi au murit, iar peste 1.200 au fost trimişi în lagăre de concentrare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"