NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie – 18 decembrie

 

1946 – S-A NĂSCUT STEVEN SPIELBERG

         La 18 decembrie 1946, s-a născut Steven Spielberg, regizor, producător și scenarist american. Spielberg este triplu câștigător al premiului Oscar și producătorul cu cel mai bun succes financiar al tuturor timpurilor; filmele sale având încasări de aproape 8 miliarde de dolari la nivel mondial.

„Forbes” estimează averea lui Spielberg la 3 miliarde de dolari. Revista „Premiere” l-a declarat cea mai puternică și influentă personalitate din industria filmului, iar revista „LIFE” l-a numit cea mai influentă persoană din generația sa.

În decursul unei cariere de aproape patru decenii, filmele lui Spielberg au abordat mai multe teme și genuri. În filmele SF și de aventură din primii săi ani de carieră, criticii au remarcat un moment de cotitură în industria modernă a filmului.

         1963 – S-A NĂSCUT BRAD PITT

   Iar la 18 decembrie 1963, s-a născut Brad Pitt, actor, producător de film, laureat al premiului „Globul de Aur”, de patru ori nominalizat la Oscar ca actor și de trei ori nominalizat la Oscar ca producător, câștigând o dată premiul.

Este considerat unul din cei mai atrăgători bărbați, fapt pentru care, dintotdeauna, s-a bucurat de o atenție specială din partea presei. A devenit celebru la mijlocul anilor 90, după ce a interpretat rolurile principale în filmele: „Interviu cu un vampir”, „Seven” și „12 Monkeys”.

         Brad Pitt deține compania de producție „Plan B Entertainment”.

1980 – S-A NĂSCUT CRISTINA AGUILERA

 Și tot la 18 decembrie, în anul 1980, s-a născut Cristina Aguilera, cântăreață, actriță și compozitoare, câștigătoare a câtorva premii „Grammy”.

Este apreciată îndeosebi pentru vocea-i puternică și amplă. S-a filmat în pelicula „Burlesque: Vis împlinit” (2010) și a făcut parte din juriul emisiunii „The Voice”. Aguilera este recunoscută și pentru acțiunile caritabile, fiind implicată în susținerea financiară a mai multor organizații caritabile.

Iar pe lângă faptul că albumele sale s-au vândut în aproape cincizeci de milioane de exemplare în toată lumea, artista a lansat și o colecție de parfumuri care s-a bucurat de o mare popularitate. Aceste merite o plasează pe Cristina Aguilera în topul celor mai de succes muzicieni din toate timpurile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"