NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 18 iunie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 18 iunie:

 

În 1799 s-a născut  William Lassel, descoperitorul celui mai mare satelit al planetei Uranus, Triton


A fost un reputat astronom englez. S-a îmbogățit făcând afaceri cu bere. A construit un observator lângă Liverpool dotat cu un telescop reflector de 610 mm, folosind pentru prima dată montura ecuatorială pentru urmărirea ușoară a obiectelor, pe măsură ce Pământul se rotește. În 1846, Lassell a descoperit satelitul Triton, cel mai mare satelit al planetei Neptun, la doar 17 zile de la descoperirea lui Neptun de către astronomul german Johann Gottfried Galle.
 

În 1815  A avut loc Bătălia de la Waterloo


Armata franceză a lui Napoleon a fost înfrântă de armata condusă de generalul Wellington. Ca urmare a înfrângerii catastrofale de la Waterloo, rămășițele armatei franceze au fost regrupate pe linia râului Sambre, sub comanda mareșalului Soult, apoi Grouchy, s-au retras în Franța, așteptând ofensiva Coaliției. Bătălia de la Waterloo a avut ca rezultat căderea definitivă a lui Napoleon, care, întors la Paris imediat după finalul bătăliei, a constatat că nu mai are susținerea Forului legislativ și, ca atare, a abdicat pe 22 iunie.

 În 1910  A avut loc primul concurs european de aviație


Traseul a cuprins 19 orașe din Franța, Olanda, Belgia, Anglia.

 

Iar în 2000 A murit  Nancy Marchand, actriță americană


Nancy Lou Marchand a fost o vestită actriță americană. Și-a început cariera în teatru în 1951. S-a născut în Buffalo, New York, a absolvit Institutul de Tehnologie din Carnegie. A studiat teatrul la HB Studio în New York. Filmele în care a jucat au fost: Ladybug Ladybug, Me, Natalie, Tell Me That You Love Me, Junie Moon, The Hospital, The Bostonians, Jefferson in Paris, The Bachelor Party și multe altele. Marchand a suferit atât din cauza cancerului pulmonary, cât și a emfizemului și a murit cu o zi înainte de a împlini vârsta de 72 de ani.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata