NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie – 18 noiembrie


1906 – S-A NĂSCUT CORNELIU BABA

Pe 18 noiembrie 1906, la Craiova, s-a născut pictorul Corneliu Baba, artist al poporului din România.

Lucrările sale au fost prezentate în expoziţii la Tokio, New York, Beijing, Bruxelles, Moscova, Berlin. Printre distincţiile pe care le-a primit se numără: Premiul de Stat pentru Artă și Premiul pentru Excelenţă, acordat de Fundaţia Culturală Română. A fost membru titular al Academiei Române, membru de onoare al Academie de Artă a Rusiei şi membru corespondent al Academiei din Berlin.

S-a stins din viaţă pe 28 decembrie 1997, la Bucureşti.

1922 – A MURIT MARCEL PROUST

Iar la 18 noiembrie 1922, din cauza unei bronșite, a murit Marcel Proust, romancier, eseist și critic francez, cunoscut mai ales datorită ciclului de romane În căutarea timpului pierdut, operă monumentală de ficțiune a secolului XX.

1992 – A MURIT RADU TUDORAN

Șaptezeci de ani mai târziu, la 18 noiembrie 1992 a murit scriitorul român Radu Tudoran. A fost lingvist, traducător și prozator, fratele muzicianului Alexandru Bogza și al scriitorului Geo Bogza. Radu Tudoran este autorul unor romane de mare succes, printre care: Un port la răsărit și celebrul Toate pânzele sus!.

Aceast material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestei rubrici nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"