NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 19 aprilie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 19 aprilie:

 

În 1770

Maria Antoaneta se căsătorește la vârsta de 14 ani cu moștenitorul  tronului Franței


Cunoscută în istorie sub numele de Maria, născută arhiducesă de Austria, mai târziu devine regină a Franței și a Navarei. S-a căsătorit cu Ludovic al XVI-lea – fost moștenitor al tronului Franței, ultimul reprezentant al Absolutismului și o victimă a Revoluției Franceze.
 

Tot în aceeași zi a lui 1882

A murit Charles Darwin, celebru naturalist britanic (n. 1809)


A fost cel mai vestit naturalist britanic, geolog, biolog și autor de cărți, fondatorul teoriei referitoare la evoluția speciilor (teoria evoluționistă). Cea mai celebră scriere a sa este „Originea speciilor”. Interesul lui Darwin pentru științele naturale s-a dezvoltat în perioada studiilor de medicină la Universitatea din Edinburgh și de teologie la Universitatea Cambridge.
 

Mai târziu în 1927

Actrița Mae West este condamnată la 10 zile de închisoare în New York


A fost  actriță, comediantă, cântăreață și sex simbol american. Din cauza „obscenității” din piesa Sex în care a jucat, aceasta a fost  condamnată la 10 zile de închisoare.  Va fi eliberată însă după opt zile pentru bună purtare. Institutul American de Film a plasat-o pe locul 15 printre cele mai mari vedete feminine ale cinematografului american clasic.
 

 Iar în 1971

Se lansează prima stație spațială, Salyut 1


A fost prima stație spațială orbitală din istorie, lansată de Rusia cu racheta Proton K de pe cosmodromul Baikonur. Stația spațială Salyut 1 a fost construită în cadrul programul militar Almaz și a fost prima stație spațială orbitală care putea găzdui un echipaj uman din 3 membri. La 10 octombrie 1971 stația spațială Salyut 1 a fost deorbitată și coborâtă controlat în Oceanul Pacific. După 175 de zile pe orbită, prima stație spațială din istoria umanității și-a încheiat misiunea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"