NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 19 decembrie

1741

A încetat din viaţă Vitus Bering 

La 19 decembrie 1741 a încetat din viaţă Vitus Bering, navigator şi explorator danez aflat în serviciul Rusiei. El a traversat marea şi strâmtoarea care îi poartă numele (Bering), ajungând până la ţărmurile de nord-vest ale peninsulei Alaska, fiind considerat descoperitorul acesteia.
 

1984

A fost semnat acordul care prevedea trecerea Hong-Kong-ului sub suveranitate chineză 

Marea Britanie și China au semnat un acord în care se prevedea trecerea Hong-Kong-ului de sub suveranitatea britanică în cea chineză începind cu data de 1 iulie 1997. Acordul a fost semnat de către premierul britanic Margaret Thatcher și omologul ei chinez Zhao Ziyang. Astfel, s-a pus punct dominației britanice în zonă.
 

1997

 A avut loc premiera filmului „Titanic”

La 19 decembrie 1997 a avut loc premiera filmului “Titanic”, considerat unul dintre cele mai scumpe producții cinematografice şi situat pe primul loc în lista filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile. “Titanic” a luat 11 premii Oscar.
 

1241

A fost utilizat pentru prima dată termenul „parlament”

 
În Anglia fost utilizat pentru prima dată termenul „parlament” într-un document regal oficial prin care era convocat Consiliul regelui Henric al III-lea.
Henric al III-lea (1 octombrie 1207 – 16 noiembrie 1272) a fost fiul și succesorul lui Ioan al Angliei, rege al Angliei timp de 56 de ani: din 1216 până la moartea sa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"