NordNews
Avem ce spune

Aceasta zi în istorie – 19 septembrie

 

1982 –Sunt utilizeazate emoticoanele 🙂 și 🙁 într-un mesaj

La 19 septembrie 1982, au fost folosite pentru prima dată într-un mesaj emoticoanele. Invenția aparține lui Scott Fahlman, cunoscut mai ales pentru munca sa de pionierat în planificare automată, rețele semantice, rețele neuronale.

 

1991 –Legea cu privire la alegerile Preşedintelui R. Moldova

Legea cu privire la alegerile Preşedintelui Republicii Moldova, adoptată la 19 septembrie 1991, prevede că Președintele Republicii Moldova este ales prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. Este declarat învingător candidatul care a întrunit cel puțin jumătate din voturile alegătorilor care au participat la alegeri. În cazul în care nici unul dintre candidați nu a întrunit această majoritate, se organizează al doilea tur de scrutin, între primii doi candidați stabiliți în ordinea numărului de voturi obținute în primul tur.

 

2010 – A decedat Horia Șerbănescu, actor român

La 19 septembrie 2010, s-a stins din viață Horia Șerbănescu, actor român de comedie. S-a filmat în câteva spectacole televizate și filme artistice.

 

2018 – A murit artista Geta Brătescu

Opt ani mai târziu, la 19 septembrie 2018, a murit Geta Brătescu. A fost fotograf, pictoriță și scriitoare română. În 2008, a devenit Doctor honoris causa al Universității Naționale de Arte din București, titlu acordat pentru remarcabila ei contribuție la dezvoltarea artei românești contemporane.

Aceast material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestei rubrici nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

 

 

1 Comentariu
  1. Alexei spune

    „Fără trecut n-ai viitor!”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"