NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie – 2 decembrie

 

1935 – S-A NĂSCUT NICOLAE LABIȘ

La 2 decembrie 1935, în localitatea Poiana Mărului din județul Suceava s-a născut poetul Nicolae Labiș.

Este cunoscut îndeosebi datorită poemului Moartea căprioarei. În timpul vieții, a publicat două volume de versuri.

Nicolae Labiș s-a stins din viață la 22 decembrie 1956, după ce suferise un accident de tramvai. Reputația poetului a crescut după moarte, fiind perceput ca simbolul unei noi generații, numită „generația Labiș”.

1946 – S-A NĂSCUT GIANNI VERSACE

Unsprezece ani mai târziu, pe 2 decembrie 1946, în Reggio di Calambria, Italia, s-a născut Gianni Versace, creator de modă, fondatorul casei de modă „Gianni Versace S.p.A.”, care producea accesorii, parfumuri și cosmetice, mobilă și accesorii, precum și îmbrăcăminte. Versace a creat costume pentru teatre și filme și chiar a  jucat în două pelicule.

Gianni Versace a fost asasinat la15 iulie 1997, pe scările propriei case din Miami Beach, de către un criminal în serie.

978 – S-A NĂSCUT NELLY FURTADO

Iar la 2 decembrie 1978 s-a născut Nelly Furtado, cântăreață, compozitoare, actriță și producătoare canadiană de origine portugheză.

A devenit cunoscută în 2000, odată cu lansarea albumului de debut, care include melodia câștigătoare a unui Grammy, I’m like a Bird.

Furtado este cunoscută pentru faptul că experimentează cu diferite instrumente, genuri, limbi și stiluri vocale. Această diversitate a fost influențată de interesul în diferite culturi și de gama variată de gusturi în muzică.

1981 – S-A NĂSCUT BRITNEY SPEARS

La trei ani distanță, pe 2 decembrie 1981, s-a născut Britney Spears, cântăreață, câștigătoare a pemiului „Grammy” și a două premii „Emmy”, dansatoarea, compozitoare și actriță.

Albumul ei de debut s-a vândut în peste 30 de milioane de exemplare în toată lumea. Britney este și cel mai bine vândut artist adolescent al tuturor timpurilor cu peste 50 de milioane de albume vândute până la 20 de ani conform Guiness Book.

Britney Spears este și cea mai căutată persoană pe internet de la apariția acestuia.

Aceast material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestei rubrici nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata