NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie – 20 noiembrie

1921 – S-A NĂSCUT DINU PILLAT

La 20 noiembrie 1921, în București, s-a născut Dinu Pillat, scriitor, critic și istoric literar. A fost fiul poetului Ion Pillat și al pictoriței Maria Pillat.

În anii ’40, a fost unul dintre asistenții profesorului G. Călinescu la catedra de istoria literaturii române.

A fost arestat de regimul comunist în 1959, alături de Constantin Noica și un grup important de intelectuali, printre care Alexandru Paleologu, Nicolae Steinhardt ș.a., implicați în cunoscutul proces „Noica-Pillat”.

Dinu Pillat s-a stins din viață la 6 decembrie 1975.

1942 – S-A NĂSCUT JOE BIDEN

Iar la 20 noiembrie 1942, în statul american Pennsylvania, s-a născut președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. A fost vicepreședinte al SUA în timpul mandatelor lui Barack Obama.

Înainte de a fi vicepreședinte, a fost senatorul senior al Statelor Unite pentru statul Delaware. A îndeplinit funcția de senator timp de 36 de ani, din 1973 până în 2009.

1973 – S-A NĂSCUT MIHAI DONȚU

La 20 noiembrie 1973, în satul Mateuți, Rezina, s-a născut actorul Mihai Donțu.

Și-a făcut studiile la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, iar din 1999 a fost actor la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani. A făcut parte din distribuția a patruzeci și nouă de spectacole de teatru și a regizat mai multe piese.

Mihai Donțu s-a stins din viață la 10 martie curent, la Iași, din cauza unei maladii necruțătoare.

Aceast material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestei rubrici nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata