NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 21 iunie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 21 iunie:

 

În 1527 a murit Niccolo Machiavelli, istoric, scriitor, politician itialian


A fost un diplomat, funcționar public, filozof, om politic și scriitor italian. Opera sa capitală „Principele” este considerată primul tratat modern de politică. Dintre celelalte opere ale sale, cea mai cunoscută e “Mătrăguna”, o critică acidă și obscenă a corupției societății italiene contemporane. Multe dintre scrierile sale au anticipat formarea statelor naționaliste.

În 1977 Elvis Presley a susținut ultimul său concert în Rapid City, Dakota de Sud


A fost un cântăreț și actor american, cunoscut frecvent ca Regele Rock ‘n’ Roll-ului sau simplu, The King, cu toate ca a obținut și trei premii Grammy pentru muzică Gospel. De mic cânta în corul bisericii împreună cu familia. Prima apariție pe scenă are loc la vârsta de doar 10 ani, când cântă Old Shep în cadrul unui concurs de tinere talente organizat în Tupelo, cu ocazia târgului Mississippi-Alabama Fair and Diary Show. Până în 1969 mai joacă in filme precum: Fun In Acapulco, Viva Las Vegas, Kissin’ Cousins, Roustabout, Girl Happy.
 

Un an mai târziu, în 1978 s-a născut Andreea Bănică, cântăreață română


A făcut parte din grupul Exotic, împreună cu Claudia Pătrășcanu și Julia Chelaru, după care a înființat trupa Blondy împreună cu Cristina Rus. După aceea a urmat o carieră solo, ea câștigând premii la festivaluri ca: Romanian Music Awards, Romanian Top Hits, Mtv European Music Awards sau Balkan Music Awards. Piesele ei Love In Brasil și Sexy au ajuns numărul unu în topurile din România, Bulgaria și Serbia.

Iar în 1986 s-a născut Lana Del Rey, cântăreață americană


Lana Del Rey a început să compună piese la vârsta de 18 ani și a semnat primul său contract cu 5 Points Records în 2007, lansându-și primul album digital Lana Del Ray în ianuarie 2010. Albumul nu s-a bucurat de succes, însă Lana avea să câștige notorietate un an mai târziu mulțumită piesei „Video Games”. Bucurându-se de susținerea publicațiilor online din întreaga lume. Del Rey a obținut în octombrie 2011 un contract de management cu casa de discuri Interscope Records, care s-a angajat să distribuie cel de-al doilea album de studio al artistei – Born to Die. În 2014 a lansat cel de-al treilea album, intitulat Ultraviolence. La finalul lunii decembrie a lansat melodia Big Eyes, ce aparține coloanei sonore a filmului omonim regizat de Tim Burton, Big Eyes.
 
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"