NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie – 21 septembrie

1937 – Apare romanul lui J.R. Tolkien, Hobbitul

La 21 septembrie 1937, apărea pentru prima dată romanul lui J.R. Tolkien, Hobbitul sau O poveste cu un hobbit. Până în prezent, acestea a cunoscut un număr impresionant de traduceri și reeditări și a fost ecranizat.

 

1952 – S-a stins din viață Valeriu Sterian

Cincisprezece ani mai târziu, la 21 septembrie 1951, s-a stins din viață Valeriu Sterian, compozitor și interpret de muzică folk și rock. A fost unul dintre liderii generației care a pus bazele folk-ului românesc.

 

1983 – Motorola devenea primul telefon mobil    

La 21 septembrie 1983, telefonul mobil Motorola DynaTAC 8000X a primit aprobare de la Comisia Federală de Comunicații din SUA și va deveni primul telefon mobil din lume. Modelul respectiv cântărea 800 de grame.

 

Ziua Internațională a Păcii

Din 1982, în toată lumea, este marcată Ziua Internațională a Păcii. Prin manifestările organizate în această zi, activiști, oameni de artă, politicieni etc. cer stoparea violenței și a războaielor între popoare.

Aceast material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestei rubrici nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata