NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie – 22 octombrie

1906 – A MURIT PAUL CÉZANNE 

Pe 22 octombrie 1906 a murit pictorul francez Paul Cézanne, considerat unul dintre cei mai de seamă artiști de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Opera lui a marcat evoluția artei moderne.

Și-a dorit să moară pictând. La 15 octombrie 1906, pictează în aer liber. Stă prea mult în ploaie și contractează o pneumonie gravă. La 23 octombrie 1906, pictorul moare, la vârsta de 66 de ani.


 1943 – S-A NĂSCUT CATHERINE DENEUVE

 La 22 octombrie 1943 s-a născut actrița Catherine Deneuve. Primul rol într-un film l-a jucat pe când avea doar 13 ani. A jucat în peste douăzeci de lungmetraje și a fost distinsă de două ori cu titlul „Cea mai bună actriță”, oferit de Academia Franceză de Film. A primit câteva nominalizări la Oscar, dar și la Ursul de aur, în cadrul Festivalului de Film de la Berlin.


1949 – S-A NĂSCUT ARSÈNE WENGER

 Șase ani mai târziu, pe 22 octombrie 1949, la Strasbourg, s-a născut Arsène Wenger, fost fotbalist, din 1996 până în 2008, antrenor al clubului Arsenal Londra. Este cel mai longeviv și cel mai de succes antrenor din istoria clubului.

În 2004, a devenit primul antrenor din istoria Premier League neînfrânt în niciun meci de campionat. Wenger este singurul antrenor non-britanic care a câștigat o „dublă” în Anglia, performanță atinsă în 1998 și în 2002.


SĂRBĂTOAREA NAȚIONALĂ A STATULUI VATICAN

 Vatican este un mic stat suveran din orașul Roma, având o suprafață de aproximativ jumătate de kilometru pătrat. Este condus episcopul Romei, Papa, fiind un stat ecleziastic, totodată, principala reședință a Bisericii Catolice.

În anul 1984, statul Vatican a fost înscris în lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Acest material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova #DRRMRomânia, în cadrul proiectului „Promovarea identității românești prin intermediul portalului de știri NordNews în municipiul Bălți și în zona de nord a RM.” Conţinutul acestei emisiuni nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu RM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"