NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 23 aprilie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 23 aprilie:

 

În 1400

A început domnia lui Alexandru cel Bun

Alexandru cel Bun a fost fiul lui Roman I Mușat, domn al Moldovei între anii 1400 – 1432, și al Anastasiei Mușat. Potrivit celor scrise de Grigore Ureche, Alexandru cel Bun a întreprins o importantă operă de organizare politică, administrativă și ecleziastică a Moldovei. A încurajat comerțul, confirmând negustorilor polonezi un larg privilegiu în 1408, act în care este atestat și orașul Iași. A obținut recunoașterea Mitropoliei Moldovei de către Patriarhia de Constantinopol.

Mai târziu în 1616

A murit William Shakespeare


A fost dramaturg și poet englez, considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză și supranumit „Poetul din Avon” sau „Lebăda de pe Avon”. Din vasta sa operă s-au păstrat 38 de piese de teatru, 154 de sonete, 2 lungi poeme narative, precum și alte multe poezii traduse în aproape toate limbile lumii.

Tot în aceeași zi a lui 1985

Compania Coca-Cola a anunțat schimbarea rețetei de producere a acestei băuturii răcoritoare


Coca-Cola este o băutură răcoritoare, carbogazoasă, produsă de The Coca-Cola Company, cu sediul în Atlanta, Georgia. Este vândută în magazine, restaurante și aparate în peste 200 de țări de pe glob. Coca-Cola a fost inventată la sfârșitul secolului al XIX-lea (1886) de John Pemberton, un farmacist din Atlanta. Inițial, a fost brevetată ca medicament. Mai târziu, licența a fost cumpărată de omul de afaceri Asa Griggs Candler.

Această zi este sărbătorită ca fiind și

Ziua mondială a cărții și a dreptului de autor


Este sărbătorită la 23 aprilie al fiecărui an, începând din 1996, la inițiativa UNESCO. În această zi, în aproape toate țările lumii au loc acțiuni de omagiere a cărții, a autorilor, a editorilor, a librarilor, a bibliotecarilor și, implicit, a cititorilor. În toată lumea, sunt organizate expoziții de carte, lecturi publice și tot felul de alte manifestări, destinate să încurajeze și să popularizeze lectura.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"