NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 23 noiembrie

 1920 – S-A NĂSCUT PAUL CELAN

 La 23 noiembrie 1920, la Cernăuți, s-a născut Paul Celan, poet, traducător și eseist de limba germană, considerat unul dintre cei mai mari poeţi moderni ai lumii. Celan a trăit în România, Austria şi în Franţa. A scris în limba germană şi a tradus în germană literatură română, portugheză, rusă, engleză şi franceză. A tradus din germană în română povestirile lui Franz Kafka şi a colaborat la prestigioasa revistă «Secolul 20».

Paul Celan s-a stins din viață la 20 aprilie 1970, la Paris.

2017 – A MURIT STELA POPESCU

La 23 noiembrie 2017 s-a stins din viață Stela Popescu, actriță română de teatru,film, radio, revistă, televiziune și vodevil. A realizat dueturi artistice celebre alături de Ștefan Bănică (până la moartea acestuia) și Alexandru Arșinel.

Stela Popescu s-a născut la 21 decemberie 1935, în Orhei, Basarabia. A activat la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” și la Teatrul de Comedie.

A jucat în peste 25 de filme, între care: „Nea Mărin miliardar”, „Pe malul stâng al Dunării albastre”, „În fiecare zi mi-e dor de tine” și altele.

A fost distinsă cu Ordinul Cultural, cu Ordinul Național „Steaua României”, iar în 2016, președintele de atunci al Republicii Moldova i-a conferit titlul Artist al Poporului din RM.

Aceast material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestei rubrici nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"