NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie – 24 decembrie

1949 – S-A NĂSCUT MIRCEA DIACONU

La 24 decembrie 1949, s-a născut Mircea Diaconu, actor, om politic și fost profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, fost director al Teatrului „Nottara”. A jucat în numeroase spectacole și în peste 30 de filme.

Mircea Diaconu a fost membru în Consiliul Național al Audiovizualului, senator, europarlamentar, vice-președinte al Comisiei pentru Cultură și Educație, ministru al culturii. A candidat la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019 pentru funcția de președinte al României.

         În anul 2000 a fost decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer.

1971 – S-A NĂSCUT RICKY MARTIN

Iar la 24 decembrie 1971 s-a născut Enrique Martín Morales, cunoscut cu numele de scenă Ricky Martin este un cântăreț latino-pop, actor și activist umanitar, laureat al premiilor Grammy și Latin Grammy.

A devenit cunoscut în anii 80 ca membru al trupei „Menudo”, iar din 1991, ca artist solo.

De-a lungul celor trei decenii de carieră, Ricky Martin a vândut peste 55 de milioane de albume în întreaga lume.

1979 – UNIUNEA SOVIETICĂ ATACĂ AFGANISTANUL

Și tot pe 24 decembrie, în anul 1979, trupele militare sovietice au invadat Afranistanul. Războiul a durat nouă ani. Ultimele trupe sovietice au fost retrase din Afganistan între 15 mai 1988 și 15 februarie 1989.

Datorită costului mare și inutilității politice finale ale acestui conflict militar, războiul din Afganistan a fost deseori asemuit cu Războiul din Vietnam.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata