NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 24 decembrie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 24 decembrie:

1968

 Misiunea „Apollo 8″ a zburat pentru prima dată în jurul Lunii

Misiunea Apollo 8, formată din astronauții Frank Borman, James Lovell și William Anders Arthur, a orbitat pentru prima dată în jurul Lunii. În timpul acestei misiuni, William Anders a fotografiat răsăritul Soarelui pe Pământ.
 
 

1897

Octavian Goga a debutat în revista „Tribuna”

Octavian Goga (n. 1 aprilie 1881, Rășinari — d. 7 mai 1938, Ciucea) poet roman din Ardeal, politician de extremă dreaptă, membru al Academiei Române. A debutat cu versuri în revista „Tribuna”. Tribuna este un ziar politic, fondat la Sibiu de către Ioan Slavici, care a avut un rol important rol în viața politică și culturală a Transilvaniei și a militat pentru unitatea politică a românilor prin cultură.
 

1818

S-a născut James Joule

S-a nascut James Joule, fizician englez autodidact și fabricant de bere; (m. 11 octombrie 1889). A devenit celebru datorită unei experiențe faimoase menite să  determine echivalentul mecanic al caloriei, efectuată în anul 1842. Prin această experiență, Joule a verificat principiul conservării și transformării energiei. Este descoperitorul efectului magnetostrictiv, pe care l-a definit în anul 1847. A adus o contribuție importantă și în dezvoltarea fizicii moleculare, stabilind că energia internă a unui gaz depinde de temperatură și a calculat viteza moleculelor unui gaz, pentru prima dată în fizică. Datorită importantului său rol din fizică, unitatea de măsură a energiei a fost numită în onoarea sa -joule.
 

1818

A fost compus celebrul cântec de Crăciun „Silent Night

Silent Night (Noapte de vis) este un cântec de Craciun ale cărui versuri originale au fost scrise în germană de Joseph Mohr pe o melodie de Franz Xaver Gruber. Cântecul a fost tradus în 130 de limbi (unele utilizate curent, altele dispărute) și circulă în peste 300 de variante.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"