NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie – 24 septembrie

ACEASTĂ ZI ÎN ISTORIE24 SEPTEMBRIE

1896 – S-a născut Francis Scott Fitzgerald. 

La 24 septembrie 1896, s-a născut prozatorul american Francis Scott Fitzgerald. E unul dintre cei mai mari scriitori americani din secolul XX. A scris peste 160 de povestiri și patru romane, printre care Marele Gatsby, considerat o capodoperă.

A fost, o perioadă, scenarist la Holywood, iar după scrierile sale au fost turnate câteva filme de succes, cum ar fi Marele Gatsby sau Strania poveste a lui Benjamin Button. S-a stins din viață la 21 decembrie 1940.

1957 – A fost inaugurat stadionul „Camp Nou”.

La 24 septembrie 1957, în Barcelona, a fost inagurat stadionul „Camp Nou”, unul dintre cele mai mari din lume, cu o capacitate de 99 354 de locuri. Pe „Camp Nou” se dispută meciurile pe teren propriu ale echipei FC Barcelona.

1970 – Pe Pământ a fost adus pentru prima oară sol lunar.

 

Treisprezece ani mai târziu, la 24 septembrie 1970, capsula „Luna-16”, ce aparținea Uniuniii Sovietice, a adus pe Terra sol de pe Lună.

2004 – A murit Françoise Sagan.

Iar la 24 septembrie 2004 a murit Françoise Sagan, scriitoare franceză. A cunoscut succesul chiar de la primul roman – Bonjour, tristesse, publicat la numai 18 ani.

A rămas în istoria literaturii franceze nu numai ca scriitoare, ci și ca personaj, uneori mai important decât eroii cărților sale. A devenit ea însăși un mit, a cărui notorietate a depășit granițele Franței. Sagan a marcat generația sa nu doar prin romanele scrise, dar și prin viața personală, plină de tot felul de excese, care i-au atras neplăceri și i-au ruinat sănătatea.

Aceast material este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conţinutul acestei rubrici nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"