NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 25 aprilie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 25 aprilie

 

În 1940

S-a născut Al Pacino


Este considerat a fi unul dintre cei mai talentați actori din istoria cinematografiei. Pacino a început să obțină roluri mai importante după ce a jucat în The Indian Wants the Bronx, rol pentru și a obținut un premiu Obie.  Foarte curând a luat și un premiu Tony pentru rolul din Does the Tiger Wear a Necktie? A devenit recunoscut după ce a jucat în Me, Natalie și The Panic in Needle Park.

Mai târziu în 1945

A avut loc Conferința de la San Francisco la care a fost înființată ONU

Organizația Națiunilor Unite este cea mai importantă organizație internațională din lume. Fondată  după cel de al Doilea Război Mondial, are astăzi 193 de state membre. ONU are misiunea de a asigura „pacea mondială”, „respectarea drepturilor omului”, „cooperarea internațională” și „respectarea dreptului internațional”. Sediul central al organizației este la New York

În 1983

Pioneer 10 călătorește dincolo de orbita lui Pluto


Pioneer 10 a fost o navă spațială lansată la 3 martie 1972 de NASA. Aceasta era destinată în primul rând studierii planetei Jupiter, totodată, fiind și prima navă spațială care a zburat în apropierea de Jupiter și a realizat fotografii ale planetei. Nava geamănă, Pioneer 11, a cercetat planeta Saturn.

Tot în această zi

Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Marcu Evanghelistul


Marcu Evanghelistul a fost un evreu creștinat din Ierusalim, devenit, potrivit tradiției creștine, misionar și episcop în Alexandria. Este considerat în mod tradițional unul dintre cei patru evangheliști, lui fiindu-i atribuită Evanghelia după Marcu.

 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata