NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 25 decembrie

1977

A decedat Charles Chaplin

Charles Spencer Chaplin (n. 16 aprilie 1889, Londra, Marea Britanie – d. 25 decembrie 1977, Vevey, Elveția) a fost un actor și regizor englez. Este considerat a fi unul dintre cele mai mari staruri de cinema din secolul XX. Cele mai renumite filme ale sale sunt City Lights (Luminile orașului), Modern Times (Timpuri noi) și The Great Dictator (Marele dictator).
 

2000

A avut loc ultima eclipsă de soare a mileniului

A avut loc ultima eclipsă de Soare a mileniului; grad de acoperire 72%; punct de maximum 17:35:00 UT; lăţimea maximă a umbrei 122 km; a fost vizibilă din nord-vestul SUA, nord-estul Canadei, sudul Groenlandei.
 

1642

S-a născut Isaac Newton 

Isaac Newton (n. 25 decembrie 1642, Lincolnshire, Anglia – d. 20 martie 1727, Middlesex, Anglia), a fost un renumit om de știință englez, alchimist, teolog, mistic, matematician, fizician și astronom, președinte al Royal Society. Newton a fost primul care a demonstrat că legile naturii guvernează atât mișcarea globului terestru, cât și a altor corpuri cerești, intuind că orbitele pot fi nu numai eliptice, dar și hiperbolice sau parabolice. Tot el a arătat că lumina albă este o lumină compusă din radiații monocromatice.
 

2006

A murit James Brown

A încetat din viaţă cântăreţul american James Brown, care s-a autoproclamat “Naşul muzicii soul” şi cel mai muncitor om din lumea divertismentului. Cântăreţul, cunoscut de asemenea ca “Mr. Dynamite”, a adus cuvântul „funk” în mainstream-ul muzical şi a influenţat mai multe generaţii de muzicieni de culoare.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"