NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 25 iunie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 25 iunie:

 

În 1903 s-a născut George Orwell, jurnalist, eseist și romancier britanic


A fost un scriitor englez, comentator al radio BBC, editorialist și reporter. El a luptat ca voluntar în Războiul Civil din Spania de partea comuniștilor. A scris romane, eseuri și critică literară. George Orwell este autorul a două faimoase romane-satiră în care atacă totalitarismul Ferma Animalelor și O mie nouă sute optzeci și patru.
 

Mai târziu în 1910, a avut loc, la Paris, premiera baletului „Pasărea de foc” al lui Stravinski.


Igor Fiodorovici Stravinski, compozitor rus a fost unul dintre cei mai importanți muzicieni ai secolului XX. Se poate spune că unele dintre compozițiile de început – Pasărea de Foc, Petrusca, Încoronarea primăverii, au reinventat practic baletul. Dacă în Pasărea de foc influența lui Rimski-Korsakov se face simțită, poate chiar mai mult decât și-ar fi dorit Stravinski, Petrusca a surprins publicul prin două tonalități diferite, în timp ce Încoronarea primăverii a fost o surpriză uriașă prin aparenta disonanță polifonică, sălbatică. Stravinski își dorise ca publicul să fie martorul unui spectacol unic, ceea ce a reușit, chiar cu prețul unui scandal: la premiera din 1913 a Încoronării primăverii, în sală au izbucnit certuri, spectatorii au ajuns să se încaiere și a fost nevoie de intervenția poliției.

Iar în 2009 a murit Michael Jackson supanumit și Regele muzicii pop


Michael Joseph Jackson a fost un renumit cântăreț american, care a adus contribuții importante muzicii, dansului și modei. Imensul succes comercial și o viață personală mult prea controversată l-au ținut în cultura muzicii timp de patru decenii. Cele mai de success piese ale sale au fost Got to Be There, Thriller, Music & Me, Forever, Michael, iar printre filmele în care a jucat se numără The Wiz, Captain EO, Ghosts, Men in Black și altele. Michael Jackson a murit la 25 iunie 2009, într-un spital din Los Angeles, în urma unui stop cardiac suferit în locuința sa. Moartea lui a atras atenția întregii lumi, ceremonia de comemorare fiind urmărită de aproximativ un miliard de oameni.
 
 
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata