NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie: 26 decembrie

Vă prezentăm principalele evenimente ale datei de 26 decembrie:

1933

 A fost înființată compania Nissan Motor

Nissan Motor Company Ltd este un producător japonez de autoturisme cu sediul în Nishiku, Yokohama. Compania își vinde autoturismele sub mărcile Nissan, Infiniti și Datsunbrands cu produse de tuning de performanță, denumite Nismo. Nissan este și cel mai mare producător de vehicule electrice din lume (EV), cu vânzări globale de peste 275.000 de autoturisme, începând cu mijlocul lunii decembrie 2016.
 

2004

 Cel mai distrugător cutremur din ultimul secol

Un puternic cutremur de 9,3 grade pe scara Richter, care a avut loc în Oceanul Indian, a cauzat valuri tsunami, devastând Sri Lanka, India, Indonezia, Thailanda, Malaysia, Insulele Maldive și alte zone din Asia. În aceste valuri tsunami și-au pierdut viața peste 230.000 de oameni,
 

1606

 S-a jucat pentru prima dată tragedia „Regele Lear”

S-a jucat pentru prima dată tragedia “Regele Lear” de William Shakespeare. Aceasta tragedie reprezintă o încununare a analizei umanisto-psihologice, prezentă în mai toate lucrările marelui dramaturg englez.

1891

 S-a născut Henry Miller

Henry Valentine Miller (26 decembrie 1891 la Yorkville, Manhattan – 7 iunie 1980 la Pacific Palisades, Los Angeles) a fost un scriitor american și un mare pasionat de pictură. A crescut în New York, însă a trait mai mulți ani în Europa, perioadă  care i-a fost sursă de inspirație pentru două din romanele sale celebre: “Tropicul Cancerului” și “Tropicul Capricornului”, publicate în anii ’30 în Franța.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"